Milline parfüüm püsib kõige kauem?

Milline parfüüm püsib kõige kauem?

 

Millest lõhn koosneb?

Parfüümide lõhnanoodid on üksikud elemendid, mis moodustavad lõhna, vastavalt retsepti koostisosadele. Need noodid on jagatud ülemisse, keskmisse ja põhikategooriasse, millest igaüks lisab lõhnale midagi täiendavat.

    • Esmalt märkame tipunoote, mis on sageli kerged ja värsked, nagu tsitruselised või õrnad lilled. Need jätavad esmase mulje, kuid aurustuvad kiiresti, et teised noodid mõjule pääseksid.
    • Kesknoodid on kesksel kohal pärast tippnootide tuhmumist. Tavaliselt on need raskemad lilled või vürtsid, mis annavad lõhnale iseloomu.
    • Põhinoodid paljastavad end viimasena. Milleks on sügavad ja rikkad elemendid nagu mets või muskus. Need peavad vastu kõige kauem, jättes püsiva mulje. Just nende nootide tasakaalustatud segu moodustab tervikliku lõhna, mis aja jooksul nahal areneb, et luua kordumatu lõhnaelamus.

Aga milline parfüüm siis püsib kõige kauem?

Parfüümi valimisel on oluline arvestada, kui kaua lõhn teie nahal tuntav jääb. Selle kestvus on lõhnati erinev mitme teguri tõttu.
Parfüümi koostis mängib selle kestvuse osas üliolulist rolli. Kvaliteetsed ja tugevad koostisosad tagavad kauakestva lõhna.
Õlide kontsentratsioon on parfüümis väga oluline. Näiteks parfüümvesi on tänu suuremale õlide sisaldusele kauakestvam, kui tualettvesi.

Lõhna noodid mõjutavad ka selle kestust. Tipunoodid on kõige lenduvamad ja aurustuvad kiiresti, samas kui raskemad põhjanoodid on vastupidavamad ja püsivad kõige kauem. Tugeva baasnoodiga parfüümid, nagu muskus, puit ja vaigud, kestavad kõige pikemalt.

Teine oluline kaalutlus on lõhna areng aja jooksul, mida nimetatakse selle “sillaks”. Aroom ei jää staatiliseks, vaid muutub kandmise ajal.
Alguses tunnete tippnoote, seejärel keskmisi ja lõpuks põhinoote. See areng loob keeruka ja areneva lõhna, mis muutub kogu päeva jooksul. Sellised tegurid nagu nahatüüp ja pH mõjutavad samuti lõhna kestvust. Kuiv nahk põhjustab tihti lõhna kiiremat aurustumist, samas kui niisutatud nahk võib aidata lõhnal kauem säilida. Lõppkokkuvõttes võib „kõige kauem kestva” parfüüm inimestel oluliselt erineda, olenevalt isiklikust nahakeemiast ja eelistustest.

Kauakestvate tulemuste saavutamiseks vali parfüüme, mis sisaldavad kvaliteetseid koostisosi, mille põhinoodis on puit või muskus ning mis tagavad teie naha hüdratsiooni ja niisutuse.

Lisa kommentaar