Kuidas vabaneda tselluliidist ja saavutada siledam nahk!

Tselluliit on liigne nahaalune rasva ladestumine ja seal on naha tekstuur kiuline, kortsus ja tükiline, seepärast nimetatakse seda “apelsinikooreks.”
Tselluliiti esineb 90% naistest. Põhjus, miks naistel on rohkem tselluliiti kui meestel on see, et naiste rasvarakud ja sidekude paiknevad vertikaalselt ning meeste sidekude on oluliselt sitkem. Tavaliselt on tselluliit lihtsalt inetu vaatepilt, kuid vahel võib see olla ka väga valulik. Paljudel juhtudel valu on põhjustatud põletikust.

Tselluliit on:

• Naha alumises kihis (hüpodermises) üleliigse rasva kuhjumine
• Veepeetus
• Põletik
• Naha lõtvus
• Sidekoe deformatsioon
• Kollageeni vähenemine

Tselluliidi tõttu on vereringe kehv, jääkained ja toksiinid ei tule kudedest välja ja see põhjustab lokaalset põletikku ja järelikult valu. Sidekoe kiud, mis kinnituvad tselluliidi kobarale, on esialgu ülepingutatud ja seejärel kokku tõmmatud.
Mida kõrgem on tselluliidi aste, seda raskem on sellega võidelda. Nahaalused tükid on rasvarakud ja mida enam need paisuvad, seda rohkem avaldavad nad survet vere –ja lümfisoontele. Selletõttu halveneb rakkude vereringe ja ainevahetus ning kudedesse jäävad mürgised ainevahetuse jäägid ja üleliigne vesi.

Kas oled otsustanud  probleemiga tegeleda?
Tselluliit on tüütu ja enesehinnangut kahjustav, kuid õnneks on mitmeid tõhusaid viise, kuidas sellest vabaneda ja oma nahka parandada. Siin on mõned praktilised nõuanded, mis aitavad sul saavutada suurepäraseid tulemusi.

Tervislik toitumine: Hea nahahooldus algab seestpoolt. Tasakaalustatud toitumine, mis sisaldab palju värskeid puu- ja köögivilju, täisteratooteid, tervislikke rasvu ja piisavalt vett, aitab parandada naha välimust ja struktuuri. Vähenda rafineeritud suhkrute ja töödeldud toitude tarbimist, mis võivad süvendada tselluliidi probleemi.
Teinekord on hea toitumist toetada toidulisanditega. Kindlasti tuleb silmas pidada, et toidulisandid, ei asenda tervislikku toitumist.
Vaata lisaks: lisella.ee toidulisandid

Regulaarne treening: Liikumine on võti tselluliidist vabanemisel. Jõuharjutused, rühmatreeningud, jooga ja igasugune liikumine, aitavad tugevdada lihaseid ja parandada naha struktuuri. Lisaks kardiotreeningud, nagu jooksmine, ujumine või jalgrattasõit. See kõik aitab põletada liigset rasva ning parandada vereringet ja lümfivedeliku liikumist.

Massaaž: Regulaarne nahamassaaž parandab naha toonust ja aitab vabaneda tselluliidist. tselluliidi välimust. Kasuta spetsiaalseid massaažiõlisid või harju, et stimuleerida vereringet ja lümfisüsteemi ning vähendada kudede paistetust.
Vaata lisaks: lisella.ee massaažiõlid

Kuivharjamine: Kuivharjamine on veel üks suurepärane viis naha seisukorra parandamiseks ja tselluliidi vähendamiseks. Harja oma nahka õrnalt ringjate liigutustega enne duši all käimist, et eemaldada surnud naharakud ja stimuleerida vereringet.
Vaata lisaks: lisella.ee harjad ja kammid

Kvaliteetsed nahahooldustooted: Vali nahahooldustooted, mis sisaldavad tselluliidi vastu võitlevaid koostisosi, nagu kofeiin, retinool, AHA-happed ja merevetikad. Need koostisosad aitavad pinguldada nahka, parandada vereringet ja vähendada tselluliiti.
Vaata lisaks: lisella.ee kehahooldus

Joo piisavalt vett: Veetarbimise suurendamine aitab organismil eemaldada jääkaineid ja toksiine ning parandab naha elastsust ja tekstuuri.

Ära unusta puhata: Piisav uni ja puhkus on olulised tervisliku naha säilitamiseks. Une puudumine suurendab stressi taset, mis mõjutab ka tselluliidi probleeme.

Tselluliidist vabanemine võib olla pikk protsess, kuid püsivad jõupingutused ja tervislikud eluviisid toovad häid tulemusi. Oluline on olla kannatlik ja järjepidev ning järgida neid nõuandeid regulaarselt, et saavutada soovitud muutused oma naha välimuses ja struktuuris.

Ja, mis kõige olulisem! Tegutsema tuleb hakata kohe! 😊

Lisa kommentaar