Damaski roos ja selle omadused

Damaskuse roosi ekstraktidega looduskosmeetika on mitmekülgne – siludes nahka ja andes tulemuseks siidja pehmuse, mis on võrreldav roosi kroonlehega.

Damaskiroos (Rosa damascena) on kaunis taim, millel on erakordne dekoratiivne väärtus. Nagu teistelgi roosidel, on ka sellel kaunid õied ja meeldiv magus lõhn. Peale selle ilu on Damaski roosil palju muid imelisi omadusi. Seda Vahemere ääres kasvanud taime kasutatakse nii meditsiinis kui ka kosmetoloogias. See loodi kahe roosiliigi Rosa Gallica ja Rosa Phoenica ristamisel ning on üks enam kui 200 rododendronite perekonna taimest. Damaskiroosi päritolumaa on Iraan ja inimesed on selle omadusi kasutanud alates seitsmendast sajandist pKr.

Damaski roos – rooside kuninganna

Damaskiroosi kasutatakse sageli loodusmeditsiinis ja sellel on ainulaadsed omadused . See on suurepärane valude korral alakõhus ja rindkeres, tugevdab südant, ravib menstruatsioonivalu ja parandab seedimist. Damaski roos sobib suurepäraselt ka põletiku kõrvaldamiseks. Selle juurt kasutatakse köharohuna. Teada on ka õrnalt lahtistav toime.

Tänu vaieldamatult erkordselt meeldivale aroomile valitakse damaskuse roosiõli sageli kodu lõhnastamiseks. Kuid lisaks lõhnale on sellel palju muid eeliseid, mida kasutatakse aroomiteraapias. Tuntud on antidepressantne toime, rahustab närve ja pingeid. Lisaks võib Damaski roosi eeterliku õli sissehingamine aurutamise ajal aidata teil vabaneda allergiatest ja peavaludest, sealhulgas migreenist.

Damaski roosiõli

Damaski roosiõli kasutatakse kõige sagedamini kosmetoloogias ja seda saadakse destilleerimise või ekstraheerimise teel. Õli on ülikallis toode, eelkõige seetõttu, et ühe liitri õli saamiseks kulub viis tonni roosi kroonlehti. Õli sisaldab muuhulgas geraniooli, eugenooli, nerooli ja flavonoide. On asendamatu tegelemisel akne, armide ja nahavärvi muutustega. Reguleerib rasunäärmete tööd ja silub venitusarme.

Hüdrolaat – damaskuse roos

Peale õli on populaarne ka roosivesi. Toniseerivad omadused on asendamatud nahahoolduses . Annab sära hallile ja väsinud nahale. Seda tasub kuivatavate omaduste tõttu kasutada aknevastase ravi ajal. Roosivesi on ka suurepärane juukseloputusvahend. Tänu sellele on juuksed siledad ja terved. Kui kasutame seda juuksemaskina, võimendame selle mõju veelgi. Rääkimata imelisest lõhnast, mis meid hoolitsuste ajal saadab.

Damaskuse roos on looduslik hüdrolaat, mida iseloomustab magus ja mesine aroom. Sellel on põletikuvastased ja rahustavad omadused, samal ajal niisutades nahka. Damaski roosi kroonlehtedes sisalduv eeterlik õli mõjutab vereringet ja tugevdab veresooni.

Damaskuse roosi kosmeetika

Tänu ainulaadsetele omadustele kasutatakse Damaski roosi paljudes looduskosmeetikas, värskendades ja tugevdades eelkõige näonahka ning luues selle ümber õrna lõhna. Kui otsid Damaski roosist valmistatud kosmeetikat, siis lisella.ee ilukabamajas on suurepärane valik. Kindlasti tutvu Clochee pakkumisega, mille leida klikkides lingile: 👉 vaata lähemalt.

Looduslik roosi aroom

Roosiõli on ülikallis, kuid samas ka väga tõhus. Piisab pisikesest tilgast, et anda kosmeetikatoodetele või parfüümidele imeline lõhn. Kuid see ei sisalda ainult lõhnaaineid, vaid ka paljusid omadusi, millel on nahale positiivne mõju. Looduskosmeetika – roos , niisutab, värskendab ja jätab mugavustunde. Need sobivad ärritunud nahale, aga on ka teraapiaks, sest roosilõhn rahustab ja mõjub antidepressiivselt. Roosil on sära andvad omadused ning need on suurepäraseks relvaks võitluses värvimuutuse vastu, aidates säilitada kauni välimuse ja terve naha.

Damaskuse roos, kui tooraine

Damaskuse roosi ekstrakt on looduslik tooraine, mis sisaldab selliseid toimeaineid nagu tanniinid, flavonoidid ja eeterlikud õlid. Just tänu viimasele on roosil põletikuvastased, allergiavastased, antiseptilised ja antibakteriaalsed omadused. See aitab tugevdada veresoonte seinu, seega sobib see ka tundlikule ja veresoonelisele nahale. Vananemisvastased omadused aitavad siluda kortse ja suurendada naha elastsust. Damaskuse roosi ekstraktidega looduskosmeetika on mitmekülgne – siludes nahka ja andes tulemuseks siidja pehmuse, mis on võrreldav roosi kroonlehega. Ja see vastupandamatu lõhn…

Lisa kommentaar