Nõudmised küpsele nahale – kuidas olla kaunis igas vanuses?

Küpse naha eest hoolitsemine on ainulaadne ja peaks täpselt sobima selle vajadustega. Kuigi keharakkude vananemine on vältimatu, on selle tõhusaks pidurdamiseks mitmeid häid viise, millega saame oluliselt parandada naha seisundit ja säilitada selle noorusliku välimuse.

 

Küpse naha probleemid – millest need tulenevad?

Kahtlemata teeb meile enim muret hetk, mil nahale hakkavad tekkima esimesed kortsud. Kuid see pole ainus probleem, millega küpse naha puhul tuleb silmitsi seista. Naha elastsuse vähenemine, nahatooni muutus ja liigne kuivus – need on küpse naha iseloomulikud omadused.

Kas oled mõelnud, mis selle esile kutsub? Just aja möödumine määrab ära küpse naha välimuse. Kahjuks ei saa jäädavalt mitte miski naha loomulikku vananemisprotsessi peatada. Teatud määral saab vananemist aeglustada või teadvustamata tegevusega vastupidiselt hoopis kiirendada – halvad toitumisharjumused, suitsetamine, erinevad stimulandid, liigne päike või solaariumi, oskamatu nahahooldus. Lisaks on hea meeles pidada, et menopausi ajal muutub naistel nahk palju õhemaks ja on selletõttu vastuvõtlikum ebasoodsatele teguritele, nagu äärmuslikud temperatuurid, sudu, UV-kiirgus vms. Kõige levinum viga nahahoolduse juures on vaid ühe üksiku noorendava toote kasutamine. Küpse naha eest hoolitsemine peaks ennekõike kõikehõlmav olema. Millele peaksid siis meie igapäevased ilurituaalid keskenduma?

 

Ilus jume üle neljakümne.

Esimesi kergeid naha vananemise märke võib märgata neljakümnendates, ning juba isegi kolmekümnendatest, eluaastatest alates. Seega on just see õige aeg oma harjumusi muuta. Küpse naha eest hoolitsemine võiks alata toitumisest, lisades igapäevasesse menüüsse toitaineterikkaid toiduaineid, millel on positiivne mõju meie naha välimusele. Need on peamiselt rohelist ja oranži värvi värsked köögiviljad ja puuviljad, mis võiksid olla mahepõllumajandusest pärit. Lisaks tuleb meeles pidada keha piisavat niisutust, mis eeldab päevas vähemalt 2 liitri puhta vee tarbimist. Parimad tulemused aga saavutatakse loomulikult naha igakülgse ja korraliku hoolitsusega, mis põhineb küpsele nahale mõeldud toodetel.

 

 

Küpse naha hoolitsemise nõuded.

Kosmeetikatoodete valik peaks sõltuma naha vanusest ja probleemidest, millega need võitlema peavad. Küpse nahk nõuab erilist hoolt, mille puhul kasutatavad tooted peavad olema toitaineterikkad, ning mis aitavad taastada naha nooruslikku välimust – taastada kaotatud pringi oleku ja tervisliku sära. Küpse naha hommikune ilurituaal peaks algama selle värskendamisega, kasutades õrna pesuvahendit, näiteks vaht näonaha puhastamiseks. Kõige olulisem samm on aga õige päevakreemi kasutamine. Toode peaks olema väga hea toitainete kontsentratsiooniga, et tavaliselt kuivale küpsele nahale piisavat niisutust pakkuda. Selleks sobivad kõige paremini klassikalised niisutavad vananemisvastase toimega

Clochee niisutav vananemisvastane paevakreem, 50 ml, Simply Organic, Anti-wrinkle day cream_59052036 800x1200

kreemid (https://clochee.ee/toode/anti-wrinkle-day-cream/, 50 ml).

Päevakreemi valikul tasuks veenduda, et see toidaks väga hästi nahka ja toimiks suurepäraselt ka meigipõhjana. Kreemide ja seerumite kasutamisel on äärmiselt oluline pealekandmise tehnika. Toodet tuleks õrnade patsutavate liigutustega kanda eelnevalt puhastatud näonahale. Seejuures tuletame meelde, et naise nägu hõlmab nii kaela kui dekolteepiirkonda. Patsutamise tulemusel jõuavad toimeained

epidermise sügavamatesse kihtidesse.

Suurepärase efekti saavutamiseks soovitame kasutada toitvat noorendavat seerumit (https://clochee.ee/toode/nourishing-rejuvenating-serum/, 30 ml), mis tugevdab vananemisvastase päevakreemi toimet.

Clochee toitev noorendav seerum, 30 ml, Simply Organic, Nourishing-rejuvenating serum_59058571 800x1000Seerumi tüüpi kosmeetikatooted on oma omaduste poolest ülimalt hinnatud. Seerum on kontsentreeritud preparaat, mis sisaldab suure kontsentratsiooniga toimeaineid. Üks noorendava toime poolest tuntumaid aineid on E-vitamiin, mida hellitavalt nimetatakse ka nooruse vitamiiniks. Tasub jälgida, et see kindlasti sisalduks vananemisvastastes nahahooldustoodetes.

Seerum on mitmetoimeline toode. Seda võiks kasutada nii päeval kui õhtul peale meigieemaldust ning nahapuhastamist. Ka seerumi pealekandmisel tuleks nahka õrnalt patsutada. Toodet nahale hõõrudes me mitte ainult ei ärrita nahka, vaid ka nõrgendame oluliselt toiteainete toimet.

Küps nahk on äärmiselt nõudlik, kuid paari lihtsat reeglit järgides, vananemisvastaste toodete püsiv ning õige kasutamine pidurdab oluliselt vananemisprotsesse, kõrvaldab olemasolevaid probleeme, mille tulemuseks on naha struktuuri ühtlustumine, põhjalik toitmine ja taastamine. Küpse naha eest hoolitsemine on tegelikult lihtne, kui oled sobiva kosmeetikaga varustatud.

Lisa kommentaar