Vastsündinu ja väikelaste nahahooldus

See ei ole tüüpiline sissejuhatus laste ja imikute nahahooldust käsitlevasse artiklisse. Statistikat arvesse võttes ei tohiks lapsevanemaks, eriti lapse eestkostjaks olemine, olla keeruline ülesanne. Lõppude lõpuks sünnib maailmas igal aastal üle 100 miljoni lapse. Väikese lapse kasvatamine ja hoolitsemine peaks seega olema lihtne. Kuid värske lapsevanemana ilmselt täpselt ei teata, milliseid beebitooteid peaks kasutama nahahoolduses.

 

Ainult looduskosmeetika

Vastsündinute nahk on tundlik kõige ümbritseva suhtes – see on õrn ja õhuke, seda tõestab ka see, et näeme naha all olevaid poolläbipaistvaid veresooni. Sellise õrna lipiidibarjääri (naha looduslik kaitsev rasune väliskiht) hooldamiseks ja kaitsmiseks on vaja meie vastsündinute ja imikute nahka korralikult hooldada, puhastada, niisutada ja pesta. Selleks, et see oleks täiesti ohutu, tuleks kasutada sobivaid looduslikel koostisainetel põhinevaid tooteid. Lugege hoolikalt tootekirjeldusi ja koostisosi ja unustage need tooted, mis sisaldavad kunstlikke värvaineid ja “agressiivseid” pesuaineid, mis võivad põhjustada ärrituse ja allergia.

 

Kuidas vastsündinu nahka hooldada?

Alguses paar sõna selle kohta, kuidas beebi nahk toimib ja millele tasub selle eest hoolitsemisel tähelepanu pöörata. Nahk on iga inimese suurim organ. Selle õige “töö” on äärmiselt oluline, see on kaitsev kilp välistegurite vastu. Pärast sündi peab vastsündinu nahk kohanema uute, täiesti erinevate elutingimustega. See ei ole lihtne ülesanne, sest see on väga delikaatne ja tundlik ning tal on ka väga väike vastupidavus välistele teguritele. Miks? Alguses on epidermis, sarvkiht ja kiud õhemad, aga see muutub koos lapse arenguga. Naha looduslik niisutav faktor ei ole nii aktiivne, seetõttu ei ole vastsündinu naha niiskustase kõrge, kuid see muutub aja jooksul. Beebide nahal puudub kaitse välistegurite eest, sellel on suurem vastuvõtlikkus kuivamisele,  ärritustele ja kahjustustele, aga seda saab teatud kosmeetikatoodete abil minimeerida või isegi välistada. Õigesti valitud looduslikud tooted aitavad säilitada / taastada naha head seisundit, vältida transepidermaalset veekaotust, mis viib naha kuivuseni ja ärrituseni või punetuseni. Looduskosmeetika eesmärk on toetada naha loomulikke füsioloogilisi protsesse, pakkudes korralikult hooldavaid koostisosi. See on eriti oluline, kui beebil on atoopiline dermatiit (AD) või kui nahk on selle tekke suhtes aldis.

 

 

Kodune kehahooldus vastsündinutele ja imikutele

Igapäevased vannid pole väikese lapse jaoks kohustuslikud. Sage pesemine häirib tema naha kaitsesüsteemi. Vette lisatava kosmeetikavahendi kogus peaks olema väike ja see peaks olema looduslikel koostisosadel põhinev toode.

Clochee sametine vanniemulsioon on just selline preparaat, mis puhastab ja kaitseb õrna epidermist, tugevdades selle mikrobioomi. See on suuresti tingitud koostisosadest: aloe vera ekstrakt, kurgiseemneõli, kõrvitsa- ja aprikoosiseemned ning magusa apelsinikoore ekstrakt.Kui meie koduspaa VIP-külaline veidi kasvab ja juuksed vajavad pesu, tuleks sobiv šampoon hoolikalt valida. Kosmeetikatoode peaks põhinema õrnatel pesuainetel ja täitma nii puhastavaid kui ka toitvaid funktsioone ning tekitama lapse peanahale kaitsva barjääri. Nendele nõuetele vastav toode on Clochee õrn šampoon – pesugeel, mis suudab tagada väikelapse naha bakteriaalse mikrofloora soodsa tasakaalu.

Tundliku naha hooldus

Sageli on vanemad mures vastsündinu epidermise seisundi pärast, mis tugevalt koorub. Kuid muretsemiseks pole põhjust, see on loomulik protsess ja mõne päeva pärast näo, käte ja jalgade nahk näeb palju parem välja. Beebil on vaja kohaneda eluga väljaspool ema kõhtu. Lastel võib esimestel eluaastatel tekkida naha kuivus, punetus ja ärritus. Epidermise lipiidbarjääri kindlustamise ja tugevdamise seisukohast, on imiku nahahooldus väga oluline.  Clochee Baby & Kids – need on veevabad tooted, mis täidavad ideaalselt kaitsefunktsioone ja tagavad korraliku niisutuse. Armastusega hoolitsev beebiõli takistab oklusiivse kihi loomisel naha veekaotust, rahustab ärritunud nahka ja toidab, samuti vähendab vabade radikaalide mõju. Looduslik näo- ja kehavõi on mõeldud eriti kuivale ja tundlikule nahale, tänu sheavõi sisaldusele toidab, niisutab ja kiirendab epidermise kahjustuste paranemisprotsessi tugevalt. Sellest leidub ka Candelilla taimset vaha, mis toniseerib imiku nahka suurepäraselt.

 

 

Lapse nahka niisutav

Naha puhastamisel tasub (eriti AD puhul) tugevdada selle kaitsvat barjääri, mis kaitseb nahka välistegurite kahjulike mõjude eest. Sel eesmärgil on kasulik eelmainitud armastusega hoolitsev beebiõli, mis levib naha pinnal väga hästi. Tänu veevabale koostisele ja selle rasvasuse vähendamiseks kandke väike kogus oma kätele ja levitage see hästi kergelt niiskele (pärast vanni) beebi nahale. Kuid see pole ainuke kasutusviis. Seda saab ka lisada vanniveele, tänu millele tekitab see pesemise ajal nahale õrna kaitsekile. See on ka tulevase ema nahahoolduses väga kasulik – tugevdab naha struktuuri, säilitab selle korraliku elastsuse ja vähendab venitusarmide tekkeriski. Millised kasulikud koostisosad sellest leiate? Õlid (kurgirohust, kõrvitsast ja jojobast), mis pakuvad asendamatuid küllastumata rasvhappeid ja toidavad nahka tugevalt, samuti skvalaani, mis niisutab ja tugevdab naha struktuuri ning vitamiine. Teine toode, mis tugevdab naha hüdrolipiidkihti, on looduslik näo- ja kehavõi näole ja kehale, millest ka juba eelpool mainisime. Tänu sellele on vee transepidermaalne leke epidermisest piiratud ja niisutus on sobival tasemel. Naha kuivamine puudub, mis võib põhjustada ärritust ja punetust. Nahk ei puutu kokku otseste välisteguritega. Kõik ülaltoodud koostisosad, veevaba koostis ja toimeained, muu hulgas Sheavõi, kurgirohuõli, linaseemned ja mango tagavad korraliku nahahoolduse aastaringselt, eriti sügis- ja talvehooajal.

 

 

Hoolitse hõõrdumise ja nahaärrituste eest!

Kas on veel midagi, millele tasub beebi hooldamisel tähelepanu pöörata? Muidugi! Beebipepu, mille eest tuleks hoolitseda eelkõige punetuse, kuivuse, sügeluse ja hõõrdumise tõttu.

S.O.S. rahustav kreem on eriülesannete täitmiseks, aga seda  saab kasutada ka teiste tundlike kohtade hooldamiseks, näiteks: küünarnukid ja põlveõndlad, samuti nahavoldid ja käed. S.O.S. kreemi koostisosad on: prebiootikumid, mis tugevdavad naha kaitsvat barjääri, kontrollides heade ja halbade bakterite olemasolu naha pinnal; tsinkoksiid, millel on põletikuvastased ja antibakteriaalsed omadused, samuti kaitsvad ja kiirendavad regeneratiivsed protsessid. Koostis sisaldab ka hulgaliselt toitvaid õlisid, mis neutraliseerivad tsingi kuivatavad efektid, nii et te ei peaks seda kartma. Kreem sisaldab ka allantoiini ja pantenooli, mis on rahustava toimega.

 

 

Testid ja sertifikaadid ning ilves Ryszard

Kogu Clochee Baby & Kids lastesarja tooted on  dermatoloogiliselt testitud ja katsetatud lastearsti järelevalve all ning see on sertifitseeritud Vegan Society poolt. Ostes Baby & Kids lastesarja tooteid, toetate Jabłonowos metsikus talus asuvaid ilveseid. Sellepärast on ökopakendil sümpaatse ilvese Ryszardi pilt.

 

Lisa kommentaar