Nahahoolduse juhend

Nahahooldus on väljakutse, eriti nelja aastaajaga kliimavööndis.

Meie nahal on erinevad vajadused talvel ja suvel.

Seetõttu oleme koostanud nahahooldamise juhendi!

 

Suvine nahahooldus!

Suvi on nauding meelele ja kehale – selles on palju värve, maitseid, mänge ja hulgaliselt meelelahutust. Sellel ajal on lihtne unustada nahahoolduse rituaalid ja nahk jääb unarusse.

Kui termomeeter näitab üle 25 kraadi, tunneme end pisut väsinuna, vajame niisutust ja päikesekaitset. Näonahk näeb alati suvel palju parem välja, kuid see ei kesta kaua, kui jätame korraliku nahahoolduse vahele.

Mis siis on tähtsal kohal?

Puhastamine, niisutamine ja UV-kiirguse ning vabade radikaalide eest kaitsmine.

Suvine nahahooldus peaks alati algama põhjaliku puhastusega.

Rasunäärmed töötavad täisvõimsusel, vabastades rohkem rasu ja seetõttu tekib ka ebapuhtuseid. Me ei märka seda kohe, sest päevitunud nahk näeb välja terve ja särav, kuid just suvel ummistuvad poorid kiiremini, üllatades sügisel mustpeade ja vistrikutega ning isegi akne võib anda tugevamaid tagasilööke.

Lisaks põhjalikule puhastamisele on suvises nahahoolduses veel üks ülitähtis aspekt – naha niisutamine. Me ütleme kuivale nahale kindlalt EI!

Kolmas oluline asi, mida meeles pidada, on UV filtrite kasutamine.

Need kolm tähtsat sammu ei vea Teid alt! Võite südamerahus nautida suve ja sellega kaasnevaid mõnusid!

Kui soovite naha säilitada ka nooruslikuna, siis hankige endale C-vitamiiniga kosmeetikat, mis kaitseb vabade radikaalide eest.

 

Suvine nahahooldus – miks on igapäevane näopuhastus nii tähtis?

Suveõhtud on pikad ja aiapeod kestavad mõnikord varajaste hommikutundideni.

Kes jaksab siis meiki põhjalikult eemaldada, kui väsimus on suur?

Veendumus, et “meigiga magatud öö ei tee nahale liiga”, on naha vajadustele mõeldes suur viga.

Enne magamaminekut võtame riided ja jalanõud jalast, et end korralikult välja puhata, nii tuleb ka näonahalt eemaldada meik, ripsmetušš või lauvärv. Kui laiskusest magama jääme nii värviliste “riietega” näol, võtab meid hommikul vastu silmade punetus, nahaärritus ja halvimal juhul nahapõletik. Ärgem laskem unisusel võita ja meiki mitte eemaldada, olenemata meeleolust ja kellaajast. See on lihtsalt meie kohustus enne magamaminekut.

Kandke silmadele ja suu ümber hetkeks meigieemaldi või õliga ligunenud vatipadi, meelitage mustust. Me ei hõõru, vaid hoiame seda lihtsalt ettevaatlikult. Kosmeetika töötab nagu magnet.

Soovitame Clochee õrna ja rahustavat puhastusõli jumestuse eemaldamiseks https://clochee.ee/toode/soothing-cleansing-oil/ . Need hooldusvahendid, mis nõuavad veega puhastamist annavad suvel nahale vajatava ekstra värskuse ja puhtuse.

Puhastamisest rääkides peame silmas ka selle sügavamat hooldust, milleks on surnud naha eemaldamine. Suvel võite vahele jätta invasiivsed koorimised nagu näiteks salitsüül- või glükoolhapetega, mis koorivad sügavalt ja võivad põhjustada nahal värvimuutusi.

Parem on kasutada piimhappe, mandli või aselaiinhappega koorijaid. Need aitavad toime tulla isegi värvimuutuste ja mustpeadega.

 

Parimad viisid naha niisutamiseks suvel?!

Kui räägime naha niisutamisest suvel, peame silmas niisutust nii seest kui väljast. Varustades endale vähemalt 2,5 liitrit vedelikku päevas, hoiame ära keha ja naha dehüdratsiooni. Pidage meeles, et suvine peavalu võib viidata tervisele ja eluohtlikule vedelikupuudusele. Tableti asemel sirutagem käsi nii tihti kui võimalik veepudeli järele, enne juba kui suu kuivab. Ka nahk on selle eest tänulik.

Hoolitsedes naha eest välispidiselt, pakume talle toitvaid ja niisutavaid tooteid.

Clochee valikust leidub sensatsiooniline kreem, matistav kreem SPF 50

Selle kõrge filter kaitseb tõhusalt näo, kaela ja dekoltee piirkonda UV-kiirguse ja fotovananemise eest. Kreemi koostis on rikas flavonoidide poolest, milledes sisalduvad antioksüdandid haaravad vabu radikaale. Kreem silub nahka, niisutab seda ja hoiab ära kortsude tekke. Sobiva niiskustaseme tagab jojobaõli, millel on ka põletikuvastased omadused. Kergelt beež värv ühtlustab nahatooni…

Tänu oma matistavatele omadustele, soovitatakse xx kreemi kasutada normaalsel, rasusel ja kombineeritud nahal. See sobib hästi ka tundlikule ja õrnale nahale.

Teil pole vaja kasutada täiendavat UV-kaitset, sest kreemi saab kasutada igapäevase ’’linnafiltrina’’, sest päikesekiired ründavad mitte ainult rannas, vaid ka varjus ja isegi läbi autoakna. Kreemikihti on hea päeva jooksul näol uuendada, sest higi ja rasuga võib see nahalt ära tulla. Suvel ei saa te lubada kasutada alla 30 SPF-i filtreid ja parim koefitsient on 50.

Kui päevitnud näonahk on niisutatud, siis piisab ainult näokreemist, et see näeks terve ja särav välja ka ilma jumestuseta.

 

Tõhus suvine nahakaitse – kuidas toimivad antioksüdandid?

Vabad radikaalid on märksõna, mis on eriti oluline suvel.

Kui hapnikuaatom kaotab mingil põhjusel elektroni, muutub see „lekkivaks“ ja hakkab keha ümber liikuma teise normaalse aatomi otsimisel. Selle leidmisel eraldab ta sellest elektroni, luues uue vaba radikaali. See protsess hakkab paljunema, häirides naha kaitsvat barjääri, kuivatades ja tekitades kortse.

Suvine päevitamine soodustab eriti vabade radikaalide liigset levikut. Lisaks päevitamisele soodustab nende moodustumist toidu grillimine ja praadimine, saastunud õhu hingamine, tugev stress, pikaajaline füüsiline koormus, suures koguses alkoholi joomine ja suitsetamine.

See ei ole nii, et me saaksime vabu radikaale täielikult kõrvaldada, sest neil on ka positiivne aspekt: ​​nad tegelevad viirustega, absorbeerides oma elektrone. Kuid nende liigsus muutub ohtlikuks. Nende nähtamatute aatomitega võitlemiseks tasub kasutada antioksüdante, mis eemaldavad kehast liigsed vabad radikaalid.

Antioksüdante võib leida C-vitamiiniga niisutavas kosmeetikas, näiteks Clochee C-vitamiiniga antioksüdantses näoseerumis https://clochee.ee/toode/antioxidant-oil-serum-with-vitamin-c/ .Selles sisalduv kurdlehise roos sisaldab rikkalikult C-vitamiini, mis on tõhus relv vabade radikaalide vastu. Seerum niisutab ja taastab kahjustatud epidermise ning on vananemisvastaste omadustega.

 

Talvine nahahooldus!

Kõigepealt alustame näo- ja kehahoolduskosmeetika toodete vahetamisega. Asendage õrnad, geeliga niisutavad näokreemid rasvasemate vastu. Samuti on kerged, kiiresti imenduvad kehakreemid hea välja vahetada rasvase kehavõi vastu.

Radiaatoritest voolav soojuse ja  vahelduv külmus kuivatavad nahka drastiliselt, seega peaksime esmajoones seda eelnevalt veekadude eest kaitsma.

Vesi on oluline aastaringselt. Mitte ainult suvel, kui me seda kõrgete temperatuuride tõttu ka välja higistame, vaid ka talvel, kui korteri õhuniiskus oluliselt langeb. Nii et joome palju vedelikke ja niisutame nahka seestpoolt. Lisaks tasub varuda niisutavaid näomaske, mida kasutada kasvõi mitu korda nädalas.

Talv on aeg, mil vannimõnusid enim nauditakse aga pikad vannid kuivatavad nahka. Tuleks meeles pidada, et vesi ei tohiks olla kuum, vaid soe. Soovitame pesemisvahenditena kasutada niisutavaid tooteid, nt Clochee Earl Grey värskendav dušiõli

Pärast dušši või vanni võite oliiviõli ka märjale nahale määrida, see niisutab ja pehmendab, seejärel kuivatage keha õrnalt rätikuga.

Talv on ka aeg, kus päike nii palju ei paista … Kuid päikesekaitsekreemi me ikkagi ei hülga, sest UV-kiirgus ei kao koos suvega.. Paljud kreemid sisaldavad filtrit., kuid vali endale kreem mis on minimaalselt SPF 15 faktoriga.

Nõlvade ja pikkade talviste jalutuskäikude jaoks on parem mõelda isegi SPF 30-le. Clochee valikust leiad valgust peegeldava tooniva näokreemi, mis sobib ideaalselt kasutamiseks talvel.

Ärge unustage ka riietega loodud kaitset. Isegi kreemiga kaitstud käed ei püsi kaua heas seisukorras, kui te ei kanna kindaid. Sama kehtib ka mütsi ja salli kohta, mis kaitsevad meie juukseid ja nägu külma ning tuule eest.

 

Tundliku naha hooldus!

Naha ülitundlikkus on probleem, mis mõjutab nii noori kui ka vanemaid inimesi ning võib olla geneetiline või ise tekitatud.

Tundlik nahk moodustub nii endogeensete kui ka eksogeensete tegurite mõjul. Esimesse rühma kuuluvad stress, toitumine, varasemad haigused ja hormonaalne tasakaal.

Teise rühma kuuluvad nt. tugev kosmeetika ja puhastusvahendid, ilmastikutingimused, reostus, kõva ja kloorine vesi. Nahka ärritavate ainete pidev mõju, sobimatu kosmeetika kasutamine, veepuudus kehas ja nõuetekohaste toidulisandite puudumine põhjustavad epidermise lipiidbarjääri düsfunktsiooni, mis põhjustab otseselt ülitundlikkusele iseloomulikke sümptomeid.

 

Looduskosmeetika teraapia!

Liigsed nahareaktsioonid ja neid põhjustavad tegurid on väga individuaalsed ning seetõttu on neid raske ravida ja hooldada. Kuid see ei tähenda, et teil pole mingit võimalust terve naha nautimiseks.

Kosmeetikatoodete jaoks on põhireegel, mis toimib 100% tundlikule nahale – mida vähem koostisosi, seda parem. Seda reeglit täidab looduslikest koostisosadest ja orgaanilistest toorainetest valmistatud õrn ökoloogiline kosmeetika. Seda tüüpi preparaadid ei sisalda oma retseptides potentsiaalselt ärritavaid koostisosi.

Enamiku tundliku naha omanikel on raske kindlaks teha, mis põhjustab ärritusefekti. Seetõttu vähendab looduskosmeetika kasutamine koos väheste koostisosadega naha negatiivsete reaktsioonide riski.

Kui teil on tundlik nahk, proovige peamiselt seda tüüpi nahale mõeldud looduskosmeetikat, mida pakutakse Clochee veebipoes www.clochee.ee , nt rahustav antioksüdantidega näotoonik, rahustav mitsellaarvesi ning siluv ja toniseeriv silmaümbruskreem.

 

Kapillaarne nahahooldus

Punetav ja nähtavate ämblikveenidega nahk vajab korralikku hooldust. Vanusest sõltumata pange rõhku tervislikule toitumisele. Näohoolduste ja looduskosmeetika abil saate nende sümptomitega toime tulla.

Kui teie kapillaarid on liiga nõrgad ja purunevad, tuleks neid tugevdada, näiteks  tarbides regulaarselt C-, B2-, E-, K-, PP-vitamiine või ginkgo biloba ekstrakti sisaldavaid kosmeetikatooteid.

Bioflavonoidid ehk rohelise tee ja mürti ekstraktid on abiks ka kuperoosa nahaprobleemide vastu võitlemisel.

Suvel peaksite kasutama kõrge UV-filtriga ja intensiivselt niisutavaid kreeme, mis pakuvad nii nahale sobivat hoolt väljastpoolt, . Samuti jooge palju vett.

Mida vältida?

Esiteks vältige suvel päikest ning talvel pakast ja tuult, . Aga ka muid potentsiaalselt ärritavaid tegureid, nagu kõva vesi ja seep, mis nahka kuivatavad. Kapillaaridega nahka ei peaks pesema kuuma veega, ei tohiks kasutada liiga tugevat koorijat ega ka tugevalt hõõruda.

Toitumisest tasub välja jätta tugevad vürtsid, alkohol ning väga kuumad toidud ja joogid – peate laskma neil veidi jahtuda.

Ka liiga invasiivsed kosmeetikatooted ja nende koostisosad võivad nahka ärritada.

Mida siis kasutada?

Esiteks, mahe looduskosmeetika. Ideaalselt sobivad sellised tooted, millel on üsna õline konsistents, kuna need loovad õrna barjääri, mis kaitseb nahka välistegurite negatiivse mõju eest. Hoolitsege kuperoosse naha eest Clochee orgaanilise kosmeetikaga, valides meigi eemaldamiseks rahustava puhastusõli ja rahustava antioksüdantidega näotooniku.

 

Lisa kommentaar