Kuivad käed?

Praegune aeg on meie kätele eriti keeruline periood, mis sunnib olema nende hooldamisel veelgi valvsam.

Talv on naha jaoks nõudlik aeg. Pakane, tuul ja kuiv õhk ning isegi see, mille pärast me seda aastaaega armastame, s.t tegevus lumel ja päikese käes, on meie kätele suur väljakutse.

Lisaks elame koroonaviiruse pandeemia ajastul, mis sunnib meid võtma kasutusele täiendavaid ettevaatusabinõusid seoses tugevate desinfitseerimis- ja pesemisvahendite sagedase kasutamisega ning sünteetiliste ühekordsete kinnaste kandmisega.

Käte hooldus sellistes tingimustes on veelgi keerulisem.

 

Kuidas siis toime tulla kuiva, kareda, lõhenenud või punetava käenahaga?

 

Kuivad käed.

Kuivade käte põhjused võib jagada dermatoloogilisteks, keha sisemiste protsessidega seotuiks ning välisteks põhjusteks, s.t põhjusteks, millega iga inimene puutub kokku peaaegu iga päev.

Esimeste hulka kuuluvad atoopiline dermatiit, psoriaas, samuti hormonaalsed häired või süsteemsed haigused nagu diabeet, neerupuudulikkus ja hüpotüreoidism.

Kõige sagedamini on aga meie kuivade käte põhjuseks välised tegurid – keskkonna tingimused, igat liiki detergentide, näiteks vedelike, pesupulbrite ja muude tugevate puhastusvahendite igapäevane kasutamine. Lisaks käte pesemine kuumas vees ja sobimatute seepide kasutamine, mis kuivatavad. Nimelt on käte nahal väike kogus rasunäärmeid, mis vastutavad epidermise niisutamise eest.

 

Õige käte hooldus?

Niisiis, kuidas hoolitseda kuivade käte eest?

Esiteks peab seda tegema iga päev. Kui nahk on väga kuiv ja oleme hoolitsemise unarusse jätnud, peaksime kiiresti sirutama käe kätekreemi järele. Ideaalis peaks need olema orgaanilised tooted, näiteks Clochee taastav kätekreem, mis taastab epidermise loodusliku hüdrolipiidkaitse.

 

Kreemi koostis põhineb tugevatel taimeekstraktidel ja õlidel, mida toetab sheavõi.

Clochee kreemides sisalduv salvei on orgaaniliste hapete, karoteeni ja vaigu ühendite ning A-, C- ja B-vitamiinide rühma allikas, millel kõigil on tugev põletikuvastane, antibakteriaalne ja punetust vähendav toime.

 

Kodused ’’ravimid’’ kuivade käte jaoks!

Igapäevase hoolduse väga heaks ja tõhusaks abiliseks on isetehtud koorijad, mille ülesandeks on surnud epidermise eemaldamine.

Oliiviõli kombinatsioonid suhkru, mee ja kaerajahu või jahvatatud kohvipaksuga sobivad ideaalselt.

Hõõruge selliseid preparaate oma kätele, tehke natuke massaaži ja loputage.

Mitmeid koduseid hooldusmeetodeid oli meie vanavanaemadele juba teada – täisrasvane piim, mesi, looduslikud jogurtid ja isegi kartulimähised. Tasub uurida seda erakordset loodusliku alkeemia maailma, sest see on suureks toeks tõhusas võitluses käte kuiva naha vastu.

Lisa kommentaar